Joyzine.se


Recension - Skiva

Ioseb
The Ghost of Thirty Three, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-05-27
Hemsida: www.ioseb.net

Spelar det här bandet post-rock? Det är frågan jag får från en släkting efter att han sett omslaget till norrlänningarna Iosebs självutgivna album ”The Ghost of Thirty Three”. Jag svarar att enligt vad jag läst om bandet, så ska det vara om den typen av musik som man kan vänta sig i fallet Ioseb. Och visst är det så, redan i 1st Movement (The Declaration) som följer det något tveksamma introspåret, visar sig de genretypiska, vackert klingande gitarrerna. Det bjuds på långa och utdragna kompositioner, helt enligt regelboken.

Är det bra då? Ja, det är det, det är absolut inte dåligt, men det känns som det är något som saknas för att Ioseb ska sticka ut i den mängd post-rockband som har etablerat sig på senare tid. Då och då undrar man om det är en platta med Sigur Rós eller kanske svenska EF som man har råkat sätta på. Och det är tyvärr inte något som jag kan se som en positiv egenskap hos ett band. Ett band håller väl på för att förknippas med sin egen musik och inte blandas ihop med något annat?

Något som jag verkligen gillar med Ioseb är att de involverar sång då och då. Allt för många band inom den här genren tenderar att uteslutande hålla sig till det instrumentala, vilket i längden kan bli lite enformigt. Det är något som kan ses som Iosebs fördel i sammanhanget. Men som sagt, med det här albumet blir de i mina öron mest ett band i mängden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner