Joyzine.se


Recension - Demo

Fanclub
Fans are necessary in the summer
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-11-15
Hemsida: myspace.com/fanclubmf

Redan efter de första sekunderna på demon ”Fans are necessary in the summer” tyckte jag att sångarens röst kändes bekant på något sätt. Efter många långa och frustrerande minuter kom jag till slut på det. I öppningsspåret Go down låter Fanclubs sångare Petter Rosendahl kusligt lik Yoav.

Inte helt olikt Yoav, som till stor del bara använder sig av en gitarr i sina produktioner, använde sig även det Göteborgsbaserade bandet Fanclub av en sparsmakad uppsättning när denna demo spelades in. Med två gitarrer, bas och sång presenteras de akustiska pop/rock-låtarna på denna enkla men väldigt underhållande demo. Och sanna mina ord, det låter otroligt bra för att komma från ett osignat band vars inspelningsutrustning endast bestod av en mikrofon och en dator.

Nu har bandet anlitat en trummis, nytt material skrivs och demolåtarna arras om för helband. Jag är väldigt nyfiken på hur deras nya material kommer att låta och hoppas på att de har gjort något i upptempo. Och väldigt gärna något där Petter får ta i och riva till lite mer med sin väldigt behagliga röst. Lite mer kräm och tyngd, som man får en blygsam försmak av i Leave him, och han har uppgraderat sig från Yoav till Rocky Votolato.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Pains of Being Pure at Heart

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Petter Rosendahl, 2010-11-16 18:41:00 (83.254.118.203)

Haj! Vem är denna Yoav? ;)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner