Joyzine.se


Recension - Skiva

Everett Parker
Irrevocably Human, 2013
Skivbolag: Lucky Duck Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-26
Hemsida: facebook.com/pages/Everett-Parker/78815181781

Daniel Börjessons avskalade americana-projekt Everett Parker har hängt i länge. Med reservation för att jag får sämre och sämre uppfattning om tiden för varje år som går måste det ha varit närmare tio år sedan som de första demoinspelningarna med det här projektet började cirkulera. Då lät det, för att vara helt ärligt, inget vidare alls.

Det gör det däremot idag. Som ett fint gammalt vin har Everett Parker mognat och idag finns så väl dramatik som härlig känsla i det material som Börjesson kablar ut. ”Irrevocably Human” är mörk och suggestiv. Lågmäld, men ändå överväldigande stor. Börjesson söker ett amerikanskt americana-uttryck som hämtat från den ödsliga prärien (insert Waits, Dylan eller Springsteen här och ni hamnar på ett eller annat sätt rätt) och lyckas föredömligt. Hela inspelningen är ödesmättat vacker och väcker så väl känslor som frågor.

Sångrösten har aldrig varit och kommer förmodligen heller aldrig att bli den vackraste ni hört, men här används den på rätt sätt. För att skapa känsla snarare än snyggt imponera och det gör bland annat inledande Once in the exitroom till ett riktigt litet smycke.

Det har tagit sin tid, men som ett fint gammalt vin har Everett Parker vuxit med tiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Everett Parker (2011-01-01)
Everett Parker ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner