Joyzine.se


Recension - Skiva

Lali Puna
Our Inventions, 2010
Skivbolag: Morr Music
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-05-24
Hemsida: myspace.com/morrlalipuna

Jag vet inte om Valerie Trebeljahr monotont svepande röst som lägger sig ovanpå de lätt trevande elektroniska popmelodierna är till Lali Punas för- eller nackdel. Hon engagerar inte, övertygar inte och letar sig inte in under huden - så som jag gärna önskar att sångerskor gör. Men samtidigt är det just distansen i henne som blir deras kännetecken.

Deras avslappnade och nästan nonchalanta ljudbild tas bäst in precis så. Lite nonchalant. När man inte vill att något ska få någon betydelse. För Lali Puna kan svepa dig med och ta dig till en plats långt från verkligheten. En plats där man sedan kan betrakta vardagen som något väldigt trivialt. Men då måste du också vara beredd att bli just så - lite avtrubbad.

"Our Inventions" innehåller en hel del spännande. Lali Puna är inte rädda att experimentera och leka med produktionen. Och flera melodislingor är riktigt förföriska. Men det griper aldrig tag. Det lämnar dig snarare stillasittandes med en tom blick som bitvis skrämmer dig. Det skulle säkert kunna ses som något önskvärt om man sökte det svåra men ändå inte tragiskt djupa. Det kanske skulle kunna uttryckas som genialiskt. Men jag känner mig hellre dum och levande, som om jag var på väg någonstans, än sittandes kvar här.

Lali Puna står tyvärr ganska stilla. Att det dessutom är comebacken efter sex års tystnad gör tyvärr inte saken bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner