Joyzine.se


Recension - Demo

CellOut
Superstar prototype
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-05-25
Hemsida: www.celloutonline.com

Bandnamnet är väl inte så mycket att orda om. Förvisso självironiskt, men i grund och botten bara ett billigt trick för att få uppmärksamhet. Ett trick som tycks ha fungerat. Musiken stockholmarna presterar kan närmast liknas vid en smältdegel mellan nu-metal och tyngre amerikansk rock.

Det riffas tungt och hårdare sång växlas med mer lättnynnad sådan. Stundtals blir refrängerna riktigt poporienterade. Den totala avsaknaden av potenslös rap och enerverande scratch och samplereffekter gör att jag ställer mig tveksam till det nu-metalsnack som figurerat på nätet. Istället är det ett band som Godsmack som hela tiden gör sig påmint i min hjärnbas när jag lyssnar. Både tyngden och sättet att bygga låtar är gemensamt för dessa båda band. För CellOuts räkning något som enbart kan betraktas som positivt.

På pluskontot antecknar jag den feta och välljudande produktionen samt svängiga So damn real. På minussidan att ”Superstar prototype” i övrigt är en ganska grå och långtråkig demo. CellOut kommer självfallet inte upp i Godsmacks klass och låtarna är förutom nyss nämnda bit rent ut sagt tråkiga. Det är för mycket attityd och för lite känsla för låtskrivande. Trots försöket att driva med sig själva i bandnamnet får jag fadda Tribal Ink-vibbar av CellOut. Nu är de givetvis inte så dåliga, men den associationen kan aldrig vara positiv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner