Joyzine.se


Recension - Live

The Hellacopters
Peace & Love, Borlänge
2008-06-27
Av: Emilie Aune
Publicerad: 2008-07-02
Hemsida: www.hellacopters.com

I oktober förra året kom Hellacopters pressmeddelande att de kommer att lägga av efter närmare tretton år tillsammans. Ett halvår senare släpper de avskedsplattan ”Head off”, som består av ett dussin mer eller mindre okända coverlåtar de tycker är värda att uppmärksammas. Dessutom ger de sig ut på en avskedsturné i Europa i september, varefter Skandinavien väntar i oktober. Man ska sluta med flaggan i topp heter det ju.

Även fast Hellacopters festivalturné i sommar inte är den officiella avskedsturnén blir jag ändå måttligt besviken på bandets spelning på Peace & Love. Det är den gamla vanliga hederliga Hellacopters-rocken som skalas av bit för bit. Inga extravaganser eller hemliga gäster på scen. I’m in the band, Carry me home, No song unheard, ja så där håller det på. Givetvis spelas även några låtar från ”Head off”, och det är snudd på ironiskt hur Nicke Andersson får påminna publiken om att de faktiskt nyss släppt en ny platta. Inte så värst många verkar egentligen bry sig.

Nicke Andersson har låtit bättre förut, men han gör ändå en helt ok insats bakom mikrofonen. Riffen sitter där de ska och gitarrduellerna med spellevinken Robert ”Strängen” Dahlkvist likaså. Det är varken bu eller bä. En helt vanlig spelning med Hellacopters helt enkelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Centerfolds
Way Out Wests vassaste band 2007
The Hellacopters (2008-06-14)
The Hellacopters (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Anton, 2008-07-03 22:11:06 (81.234.23.112)

Fint,Fint. MEN är de ändå inte hellacopters och lira alla klassiker? dom blir ju bara bättre och bättre varje gång jag hör nån av låtarna. Hellacopters är ju fantastiska med tanke på att dom har sin stil, de häftiga "inte så hårda" men ändå rock´n roll soundet. Jag tycker dom lätt är världens bästa band! //Emärr

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner