Joyzine.se


Recension - Skiva

Christoffer Roth
Best In A Mess, 2011
Skivbolag: Selective Notes/Razzia
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-28
Hemsida: www.christofferroth.se

Christoffer Roth har spelat i en mängd olika band och producerat minst lika många, men frågan är om han inte (utan att ta någon heder av band som Kriget, Hets eller Monster) är som allra mest känd för att ha blivit besjungen i Kristoffer spelar flipperspel av De Lyckliga Kompisarna. En orkester i vilken han vid tiden för låtens tillkomst hanterade basen. Att det just är honom melodin handlar om kanske inte är lika vida känt som låten i sig, men hans vassa flipperspelande basunerades alltså ut långt innan han gjorde sig känd sida vid sida med Anders ”Moneybrother” Wendin eller producerade popprinsen Markus Krunegård.

Men allt det där är förstås historia. Efter en lång och brokig musikalisk karriär där han för det mesta intagit en undanskymd roll har det slutligen blivit dags för en solodebut och ett försök att stå på alldeles egna ben för Christoffer Roth. ”Best In A Mess” (titeln säger faktiskt en hel del) låter verkligen som ett hopkok av lång och trogen tjänst och mängder av olika intryck.

I grund och botten är det så klart en skiva med snärtiga popmelodier. Men samtidigt har Christoffer Roth ett sätt att angripa musiken som väldigt få svenska popmusiker av idag har. Utan att på något sätt låta naken är produktionen ändå avklädd på onödigt krimskrams och det vilar en snudd på new wave-aktig känsla över många partier. Det är lite retro utan att vara bakåtsniffande. Rätt influenser på precis rätt ställe så att säga.

Bakgrunden i punkmusiken är också väldigt närvarande. Inte på så sätt att det låter punk om själva tonkonsten, men attityden både när det kommer till inspelningsprocessen (några spelfel här eller där är irrelevant) och det kaxiga uttryckssättet. Christoffer Roth är en man som lärt med tiden och förfinat sitt uttryck i lugn och ro, det är den känslan jag får.

Flera av spåren på ”Best In A Mess” är som klippta och skurna att dansa loss till och visst är det så att flera av bitarna här är riktigt flipper-snärtiga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Britta Persson

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner