Joyzine.se


Recension - Skiva

Rise And Shine
Ghost of the past, 2006
Skivbolag: Plug Or Die
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-08-22
Hemsida: www.riseandshine.se

Plugged Records vill få mig att tro att “I dessa tider av många profillösa band är det tur att vi har kvar sådana originella band som Rise And Shine. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Mycket kan tillskrivas Rise And Shine, men absolut inte att det är ett originellt band. Tvärtom, om det är något som saknas så är det just originalitet. Rise and Shine är en sludgebucket, en slaskhink för det avskräde som lämnades av band som Guns’n’Roses, Iron Maiden och otaliga andra, betydligt sämre, band som följde i deras kölvatten.

Inom filmen finns det något som kallas att överagera, det sångerskan Josabeth Leidi ägnar sig åt skulle kunna beskrivas som att övervokalisera. Det låter krystat och ansträngt, Leidi tar i ändå nerifrån tårna och lägger vibrato på precis varje liten ton. Det låter lite som en andrahands Linda Perry från 4 Non Blondes, eller varför inte som en blek kopia av one-hit-wonder-fenomenet Anouk? Till Josabeth Leidis försvar ska jag säga att det inte är mycket till material hon har att jobba med. Det finns inte en enda melodi som sticker ut ur mängden, allt flyter samman till en trist och trögflytande gröt. ”Ghost of the Past” låter som ett gammalt hobbyprojekt, som just är mer en hobbyverksamhet än något seriöst förfarande. Det känns mer som en chans för vederbörande att få lira lite musik i sina gamla hjältars fotspår, utan att behöva ta ett endaste nytt innovativt steg utanför referensramen.

Och det är inget fel med det egentligen, men jag tror att de människor som skulle uppskatta ”Ghost of the Past” är extremt lätträknade. Framförallt på grund av att om man gillar den här typen av musik finns det betydligt många bättre band att fördjupa sig i. I vanliga fall brukar jag alltid försöka få med något positivt i en sågning men i detta fall står jag mållös. Den här skivan är en relik som hör hemma någonstans i ett nerdrogat grungeträsk i början på 90-talet, inte som en del av 2006.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner