Joyzine.se


Recension - Live

Bad Religion
West Coast Riot, Göteborg
2010-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-18
Hemsida: www.badreligion.com

Vad är detta? Jag är beredd att börja teckna ner en vrålsågning i mitt block. 30-årsjubilerande Bad Religion kliver på scen och är så oengagerande att jag baxnar. Ljudet är lågt, de spelar ett gäng låtar maskinlikt rakt upp och ner och Greg Graffin, som klädd i svart ser totalt ointresserad ut, gör inte en antydan till att ens vilja kommunicera med sin stora publik. Jag står där på piren och börjar mer och mer umgås med tankebanorna att det här gänget har slocknat en gång för alla.

Men det visar sig lyckligtvis vara så att de rutinerade jänkarna bara luras lite. Från den stund Graffin tar bladet från munnen travar bandet iväg i en helt annan riktning. En lysande sådan.

Sångaren är underfundigt lustig och sjunger precis som vanligt alldeles lysande. Det är knappast särskilt svårt att begripa varför en hel värld snöat in på hans röst. Utan den vore Bad Religion bara hälften vad de varit under sina 30 år som band. Därför faller det sig naturligt att spelningen lyfter mot himmelen i samma stund som den allt mer tunnhårige mannen tinar upp.

Men det handlar naturligtvis om att gruppen i ungefär samma veva även börjar blanda in sina riktiga ess i leken. Och i samband med det börjar de dessutom verka tycka att det är riktigt roligt att stå där på scenen. Generator, Los Angeles is burning och American Jesus, inte konstigt att publiken också tycker att det är fantastiskt kul.

Ton för ton växer Bad Religion till ett riktigt melodimonster. De må inte vara det mest aktiva bandet att titta på så här på ålderns höst, men det låter så förträffligt att man inte kan göra annat än älska. Innan de kliver av scenen når de förstås klimax när de fyrar av sitt allra starkaste artilleri och vi är många som står med saliga flin på läpparna när i tur och ordning Punk Rock Song, 21st Century och Sorrow rullar ut över asfaltsöknen.

Det började skakigt, men när allt ska summeras visar Bad Religion ändå att de håller för många år till och i de sms som jag lyckligt sprider omkring mig efter spelningen finns bara en sak att läsa: ”Bad Religion, sjukt jävla bra!”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Baboon Show
Festivalsommaren 2008 kommer att bli ett helvete
Bad Religion (2013-01-01)
Bad Religion (2008-06-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner