Joyzine.se


Recension - Demo

Savage Heart
Come on in
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-03-06
Hemsida: www.savageheart.nu

När det handlar om demos brukar jag försöka vara snäll. Snäll men saklig. Ändå kommer jag förmodligen att låta ganska elak när jag behandlar de gladlynta grabbarna i Savage Heart. Tyvärr är detta inte något jag kan göra något åt, för faktum är att Savage Heart aldrig någonsin kommer bli någon annat än just ett demoband. Varför? För att det som de sysslar med har gjorts miljoner gånger tidigare. Hormonstinn partyheavymetal där Iron Maiden möter Metallica med alla sliskiga underklasser däremellan.

Rent spelmässigt och produktionsmässigt finns det inget att klaga på. Det låter bra. Men det är tråkigt. Det låter som vilken mellanakt som helst på Sweden Rock Festival (ja, jag tänker inte hymla med att jag tycker att det är en festival som bara bokar band som ser lika illa på förnyelse som att klippa sig, kamma sig och skaffa ett jobb).

Men, det finns alltid ett men, självklart finns det en tjusning i att spela sina idolers musik i sin egen tappning, det vet ju jag också. Jag kan inte tänka mig något band eller några artister som inte till och från låter sina influenser lysa igenom. Problem uppstår dock när man bara låter influenserna styra. ”Come On In” är en trevlig fyraspårs-ep, men den tillför verkligen inget alls till musikvärlden.

Så, vad ska jag göra med Savage Heart och ”Come On In”? Jag ger tummen upp för att bandet står för vilka de är och vad de håller på med, att kärleken till musiken står i centrum. Framtidsprognosen är däremot betydligt mer mörk och dyster. Jag spår ytterliggare ett par demos, ett par spelningar på diverse ölhak och ungdomsgårdar och sedan inget mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner