Joyzine.se


Recension - Live

Movits!
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: movits.se

Movits!

Året var 2009 och Movits! stod för det årets kanske mest omtumlande spelning på Popadelica. Då var skådeplatsen lilla Rotumlan som var fullspikad till sista plats. Nu återvänder det snillrika hiphop-gänget till brottsplatsen och står så väl högt upp på affischen som på en betydligt större scen.

Låtkatalogen har blivit djupare, blåsarna har blivit två till antalet och Johan Rensfeldt har bytt kavaj mot mustigt skägg och hatt, men i det stora hela är det exakt samma Movits! som ställer sig på Popadelicas scen den här gången. Det mesta är bekant och det fungerar utomordentligt.

För återigen ställer Movits till med ett storstilat kalas på den gemytliga Huskvarna-festivalen. Bandet uttrycker förtjusning över att få komma tillbaka och publiken svarar upp på samma sätt när Johan Rensfeldt och hans anhang tar sig igenom den ena hetsiga tungvrickaren efter den andra. Movits! symboliserar spelglädje på ett oerhört medryckande sätt och får tiden att flyga förbi.

Att det är ett helt fantastiskt liveband, inte bara i sin genre, utan i det stora hela är väldigt tydligt.

Nu, precis som den där dagen 2009, avslutas kalaset med publikfavoriten Äppelknyckarjazz och då kokar det i Teaterladan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner