Joyzine.se


Recension - Live

Sparzanza
Metaltown, Göteborg
2011-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-18
Hemsida: www.sparzanza.com

Det handlar om en krock av smått episka mått. På en festival som Metaltown där det ena bandet hårdare än det andra avlöser varandra borde de som drar lite tydligare rockstreck genom sin musik tilltala i princip samma publik. Ändå går Sparzanza på scen exakt samtidigt som två andra rockgäng, Graveyard och Doctor Midnight & The Mercy Cult. Schemakrock deluxe alltså.

Det hade förstås kunnat bli en total flopp, men publiken tycks räcka till för alla. Det är smockfullt i tältet framför Green Stage när Karlstads främsta rockkrigare kliver upp på estraden.

Det metalliskt laddade uttrycket i gruppens musik är riktigt delikat på skiva och borde kunna växa ut till något riktigt fantastiskt live under de här förutsättningarna. Så blir det emellertid aldrig. Kollega Norströms varnande ord, ”de är skitbra, men när de kliver ut på scenen är det som att de lämnar 90% av sin energi där bakom”, blir aldrig verklighet. Men det borde finnas mer att plocka ut ur Sparzanza.

Främst är det mellan låtarna som bandets svagheter avslöjas med brutal tydlighet. Mellansnacket är lamt, riktigt lamt, och det infinner sig snabbt en lite osäker stämning. Där har gruppen, som ju har så mycket pondus i sin musik, en hel del att jobba på. Värmlänningarna borde kunna vara en mer pardonlös maskin.

Men musikaliskt fungerar det. Temple Of The Red-Eyed Pigs är precis så smällfet som den måste vara, Mr Fish riktigt tung och andningspausen Follow Me gör gruppen också i en riktigt tjusig version. Nytt och gammalt material står riktigt fint sida vid sida.

Sparzanza är bra, men borde kunna bli bättre. Men att man skulle komma bort i rockkonkurrensen var inget man behövde oroa sig det minsta för.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Getaway Rock Festival
Sparzanza
Sparzanza (2007-01-01)
Sparzanza (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner