Joyzine.se


Recension - Live

Avatar
Metaltown, Göteborg
2008-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.avatar.net

- För två timmar sedan satt jag och sket, flinar Avatars frontman Johannes Eckerström.
Metal Town 2008 är fullt av avhopp som visar sig bli till det bättre. I sista stund har amerikanska medelmåttorna Job For A Cowboy ställt in och på stående fot har arrangörerna kallat in Avatar som kastat sig ur sängarna och till och med fått gräva fram en gammal backdrop, då den ordinarie ligger i någon lada någonstans inåt landet.
- När cowboyen inte klarar jobbet då ringer man oss, fortsätter sångaren, uppenbart väldigt nöjd med att Avatar stod högst upp på ringlistan.

Men inledningsvis märks det faktiskt att giget är en aning improviserat. Första låten Bound to the wall har ett så förskräckligt ljud att det tar mig en god stund att faktiskt inse att det är denna pärla som framförs. Inte så mycket Avatars fel som att en ordentlig soundcheck inte hunnit genomföras givetvis, men ändå synd på ett så bra öppningsspår.

Men sakta men säkert jobbar sig den unga Göteborgsorkestern in i matchen. Ljudsnubben får ordning på sina reglage och att det är en grupp i liveform råder det inget tvivel om. Trots att scenen är en aning för stor för att passa Avatar är det inget fel på inlevelsen och Eckerström fortsätter att vara underfundig i sitt mellansnack. På öltältsavstånd ser man heller inte de påklistrade miner som han brukar begagna sig av på scen.

Klimax nås i mangliga Slave hive meltdown, avslutningsnumret från debutalstret "Thoughts of no tomorrow", och det råder ingen tvekan om att Avatar kommer att vara väl värde entrépengen på mindre spelningar längre fram i sommar. Både spelmässigt och framtoningsmässigt är det kul.

Opeth ut Satyricon in, mumma. Job For A Cowboy ut Avatar in visade sig vara precis samma historia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Avatar (2012-01-01)
Avatar (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner