Joyzine.se


Recension - Skiva

Grand Design
Time Elevation, 2009
Skivbolag: Metal Heaven
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-11-01
Hemsida: myspace.com/granddesigner

Jaha? Det är precis vad jag tänker om den här skivan. Jag har kanske recenserat 150-200 olika skivor och demos genom åren och jag har ALDRIG känt såhär. Vissa skivor har varit kassa, skitbra, värdelösa, geniala eller kanske enbart tråkiga men den här skivan är inte ens tråkig. Den är nästan uteslutande intetsägande och i min värld så ska musik beröra och skapa känslor, oavsett om det är hat, kärlek, eller vad det nu må vara, men Grand Design gör inte ett enda dugg.

Rent stilmässigt så är de ett (håll i er nu) återhållsamt sleazeband. Det är precis lika motsägelsefullt som när man kör bil, att både gasa och bromsa samtidigt. Det vill säga, det ena motverkar det andra och det värsta är att jag tror att det är såhär de vill låta. Ty dessa gossar (gubbar) är gamla i branschen och alla gör precis vad som krävs av dem utan att någon av dem vågar ”gasa på”, förutom i ett ytterst fåtal partier på skivan.

”An essential must for any fan of Def Leppard, Scorpions and Europe” kan man utröna av det medföljande infobladet och det kanske stämmer till viss del, men skillnaderna ligger i att alla dessa band hade en glöd, en vilja, en attityd, kalla det vad ni vill, men utan den så hade inget av dessa band varit ihågkomna idag, och det kommer förmodligen bli Grand Designs öde också om de inte råkar vara ett sjuhelvetes liveband.

Enda anledningen till att det blir ett betyg överhuvudtaget och inte ett stort streck är att skivan knappt har några fel alls och att de med all sin musikaliska bakgrund, kunnande och erfarenhet antagligen VILL låta exakt såhär och med de premisserna så är skivan helt okej. Funkar antagligen helt perfekt som hissmusik vilket inte är helt förkastligt i sig, men i det här fallet så föredrar jag trapporna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner