Joyzine.se


Recension - Skiva

Apostle Of Hustle
National anthem of nowhere, 2007
Skivbolag: Arts & Crafts
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-26
Hemsida: www.arts-crafts.ca/apostleofhustle

Skivtiteln säger mer än jag på förhand kunde ana. Andrew Whiteman (Apostle Of Hustles storskalige hjärna) är kanadensaren från Broken Social Scene som snöat in på världsmusik, lärt sig spela kubansk gitarr och anammat sina spanska rötter. För att sedan försöka klämma in den fauna av nyfunnen musik han förälskat sig i, i den indieform han annars uttrycker sig genom. Med exempelvis Broken Social Scene. Voila, resultatet är anthems utan någon specifik hemvist, på ett sätt ”National Anthem Of Nowhere”.

Tyvärr är resultatet aldrig särskilt spännande. Inte för att krocken mellan de olika kulturella och musikaliska stilarna blir för total. Indien kompletterar snarare världsmusiken på ett tillfredställande sätt. Utan för att Whiteman inte verkar ha någon riktig spetsförmåga som låtskrivare. Han viker in drömska körer bland ringande cymbaler och sjunger på sitt modersmål till bubblande latinogitarrer i ett hopkok som skulle kunna bli hur coolt som helst. Men melodierna saknas. De riktigt fina låtarna uteblir.

Det är väl i och för sig ganska symptomatiskt att ett sidoprojekt av den typ Apostle Of Hustle trots allt är, inte får tillräckligt med tid eller engagemang för att lyfta. Men det är omöjligt att komma ifrån känslan att ”National Anthem Of Nowhere” borde vara betydligt bättre än det här trötta hopkoket. Det är bara ett spår, flummigt spansksjungna desperadonumret iRafaga!, som står ut och verkligen känns angeläget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner