Joyzine.se


Recension - Live

Vivian Girls
Way Out West, Göteborg
2009-08-14
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.freewebs.com/viviangirls

”We're Vivian Girls from Brooklyn, New York” säger sångerskan Cassie Ramone och publiken jublar. De älskar ju allt som kommer från Brooklyn, New York, denna hippare del av Way Out Wests klientel.

På tal om Cassie Ramone ser hon för dagen ut som en kvinnlig reinkarnation av Kurt Cobain som går på nedåttjack. Inget fel med det, men lite mer energi från just sångerskan hade inte skadat. Nu står hon mest och tittar upp i taket eller har den glansiga blicken långt bort i fjärran. Basisten Kickball Katy är raka motsatsen och svänger på kroppen och basen som vore det dansbandsmusik.

I det bristfälligt fyllda tältet får bandet svårt att verkligen nå fram till publiken med sin distade lo-fi-pop och nog hade det varit roligare att se dem på ett svettigt Pustervik eller Sticky Fingers. Med tanke på att de mestadels spelar låtar från deras kommande skiva (som inte många i tältet har hört) får den ännu svårare att på riktigt få med sig publiken.

Fram till mitten av spelningen står jag och önskar att oljudet, som är en stor del av Vivan Girls musik, får träda fram ännu mer. Till slut får jag som jag vill, och därmed ökar även bandets engagemang och intensitet. Cassie Ramone tittar nästan hypnotiserande ut i publiken och skriker i ren desperation ut textrad på textrad. När bandet på slutet släpper kontrollen över musiken och låter oljudet bestämma nås klimax. Dessutom byter tjejerna instrument med varandra, som om det var en musikskola och inte Sveriges hippaste festival de spelar på. Underbart!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2009
Årets bästa skivor 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner