Joyzine.se


Recension - Skiva

Brighter Death Now
Kamikaze Kabaret, 2005
Skivbolag: Cold Meat
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-03-28
Hemsida: -

Snudd på olyssningsbart. Nog för att jag alltid försöker ha ett stort tålamod och en hög acceptansnivå vad det gäller alla de ortodoxa element som ingår i noisemusik, men Brighter Death Now tar det hela ett steg längre. Så långt att jag faktiskt inte hänger med. Vad jag har att tillgå är en samling spår med konstant repetitivt oväsen. Det är muller, gnissel, samplingar djupt ner i bakgrunden till avgrunden. Allmänt kaos helt enkelt.

Eftersom jag inte klassar det här som musik måste jag klassa det som något annat. En känsla och en sinnesbild som dyker upp är insidan av en maskin. Själen hos ett dött metalliskt ting. Paradoxalt? Absolut. Men den här oheliga skapelsen har ingen förankring i det självklara eller det vi kallar det normala. Här testas det gränser för hur långt man egentligen kan gå inom det vi kallar musik eller bara estetisk skapande. Logiskt nog, eftersom Cold Meat Industry faktiskt släpper detta monster måste det också finnas en publik för den här typen av missljud.

Det dyker ändå upp en del glimtar av att detta faktiskt är en mänsklig skapelse, detta i form av samplingar eller kanske rent av en variant på sång där man kan urskilja vissa ord och meningar. Något som gör att man i alla fall får någon sorts referenspunkt men likväl står man lika förbryllad.

Efter att ha plågat mig genom ”Kamikaze Kabaret” slår jag fast två saker. Ett: Jag kommer aldrig att lyssna på denna skiva igen. Två: Det är ganska kul med saker som helt bryter mönster. Bästa spår på plattan måste vara de avslutande 13 sekunderna som består av en sampling av en man som beskriver hur en dam suktar efter kvalité när hon handlar köttprodukter såsom skinka, fläskkotlett och skinkstek.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner