Joyzine.se


Recension - Live

Behemoth
House of Metal, Umeå
2010-03-05
Av: Johan Norström
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: www.behemoth.pl

Min relation med Behemoth såhär långt är ungefär lika med noll. Jag har sett en video på ZTVs gamla hårdrocksprogram Plektrum som jag tyckte var otroligt tuff. Och jag tyckte att bandet var otroligt hårda. Men sen glömde jag bort Behemoth en smula, deras kultstatus till trots.

Det första som slår mig när ridån går upp för Behemoths konsert som avslutar House of Metals första dag är hur otroligt hårda bandmedlemmarna är. Jag vill egentligen inte använda termen corpse paint för att beskriva deras ansiktsmålningar, de är på tok för väl avvägda, smakfulla och välgjorda, ja – rent av vackra. Jag blir dessutom enormt imponerad av den planering och analys som ligger bakom Behemoths framförande, varenda anslag känns genomtänkt och varenda steg har ett syfte.

Redan från start är det enormt episkt och jag gissar att halva Idun bangar från höften. Behemoth levererar, och det med besked. Visst blir det lite mättat halvvägs in i konserten men det bekommer inte något av det dryga tusentalet metalheads som verkar suga åt sig Nergals evangelium utan närmare eftertanke. Och varför inte? Just här, just nu, älskar Umeå Nergal och Behemoth, på samma sätt som Nergal och Behemoth älskar Umeå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dimmu Borgir
House of Metal 2010
Behemoth (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner