Joyzine.se


Recension - Demo

HelinHills
The SunningeSound Session
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-22
Hemsida: myspace.com/helinhills

Jag blir irriterad på HelinHills. Inte för att The Elevator är en hopplöst flåshurtig bit som går mig på nerverna och driver sinnet mot gränsen till vansinne eller för att Shine On är lite för menlös för sitt eget bästa. Nej, jag blir irriterad på de här herrarna för att de inte lyckas förlösa On the Way Back Home. En bit som är utrustad med lysande arrangemang och snyggt formulerade verser men som bedrövligt nog kraschlandar i en alldeles för platt refräng.

HelinHills rör sig i ett ganska lågmält americanalandskap som sniffar på country, öppna vidder och soul utan att någonsin tappa bort sig i något orkestern inte är (jo där ljög jag, men exkluderar vi nämnda The Elevator faller alla bitar på plats). Det är stämningsfullt och fint på alla sätt, speciellt i On the Way Back Home. Låten är som klippt och skuren för melodramatiska scener på vita duken. Om vi då bortser från refrängen som är alldeles för tam och inte alls matchar de övriga beståndsdelarna i stycket. Om jag vore medlem i HelinHills skulle jag rösta för att ta låten tillbaka till ritbordet, byta ut refrängen och göra ett nytt försök. Det skulle kunna bli riktig succé.

Refrängerna verkar överlag vara det som de här herrarna har svårast att få grepp om. Inget av de tre spåren visar upp de medryckande eller vackra drag som riktigt effektiva refränger ska göra. Mitt råd till HelinHills blir således att fortsätta plugga refränger för glatta livet och kanske framförallt: våga slänga saker som inte matchar de övriga beståndsdelarnas klass! Må det ta längre tid, men processens resultat kommer bli så ofantligt mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner