Joyzine.se


Recension - Skiva

Alarmrock
5 skott i pikkan, 2007
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-29
Hemsida: www.myspace.com/alarmrock

Tänk er en totalt skogstokig legering av Ebba Grön, Moneybrother och valfritt skaband – säg Liberator eller sorgligt förbisedda Dog Almighty – som överdoserat på koffein och ni kommer ganska nära den upprymda galenskap som är Alarmrock. ”5 skott i pikkan” bjuder på en blåssektion som hämningslöst attackerar sina instrument, har en punkmentalitet som om 70-talet ännu inte hunnit bli 80-tal och frontas av en sångare som mycket väl skulle kunna vara Anders Wendins dopade tvillingbror. Allting oerhört politiskt såklart.

Det ryker, det kokar och det sprutar förstås svett. Alarmrock bjuder in till en sanslös musikfest där allting baseras på ett fasligt sväng och där tempot är så högt att man knappt hänger med genom fem korta spår utan att bli oerhört andfådd. Alarmrock är kul, Alarmrock är party.

Men samtidigt som ”5 skott i pikkan” bara handlar om fullt ställ från en grupp musiker som lirar som om det inte fanns någon morgondag missar de inte den melodiska poängen. De fem låtarna är mitt i det glada punktrallandet också melodismarta verk där sång- och blåsarrangemang kompletterar varandra väl. Vilket gör Alarmrock än mer angeläget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner