Joyzine.se


Fem korta

My Little Pony

Fem korta frågor till Ola Innset, skojfrisk sångare i norska popbandet My Little Pony...

Ni har tagit ert namn efter plastponnysar från 80-talet, hur kommer det sig?
Ärligt talat visste vi faktiskt inte att dessa plastponnys var så kända. Vi tänkte att det var fint med ett namn i genren My x y, det är en fin typ av bandnamn tycker vi, possessivt pronomen – adjektiv - substantiv, mycket finare än the... som börjar bli lite tjatigt.

På er releasefest på Babel i Malmö spelade ni bland annat en cover på Prodigys Firestarter, hur gick tankegången när ni valde den?
Det var en önskelåt faktiskt. Vi spelade på jubileumsfesten för ett förlag i Oslo, som bland annat snart ska ge ut Olas lilla litterära debut. De önskade sig en cover av en låt med orden ”flame”, ”fire” eller liknande. Firestarter är en otroligt bra låt. En suggererande beat och obegriplig text – fin kombination.

Jag har förstått att ni på samma spelning kände er lätt missförstådda på grund av språkbarriärer, vad var det som hände egentligen?
Det känns lite larvigt att prata engelska med svenskar, men också lite konstigt att prata ”svorsk”. Därför tänkte vi att om Ola bara pratar sakta och tydligt nog, så går det nog bra. Men responsen uteblev, och efteråt förstod vi varför: Ingen förstod ett ord av det vi sa. Kvällen efter, i Lund, pratade Simen norska och Ola spontanöversatte till ”svorsk”. Det var mer lyckat.

När jag tänker på Oslo är ett av de första banden som dyker upp i huvudet Turbonegro. Hur är det att vara ett indiepopband i Oslo?
Stadigt bättre! Det är en myt, som hålls vid liv av musikjournalister, att Oslo skulle vara en Rockstad. Det var nog det en gång på 90-talet, men nu är det helt klart indipop som råder I Oslo har vi fantastiska band som The Little Hands of Asphalt, Monzano, Number 5s och Hiawata!. Alla är värda att kolla upp.

Är ni verkligen så snälla som ni ser ut?
Vi är snälla mot varandra. Men som alla andra har vi våra mörka sidor. Vi bara förnekar dem och spelar sockersöt pop till den dag vi exploderar och löper amok med maskingevär på Oslos gator. Sen ska vi starta ett rockband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Maria Wikström 2009-05-08
Foto: NAZ Promotion
Hemsida: myspace.com/mylittleponyoslo

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner