Joyzine.se


Recension - Skiva

Unexpect
Fables Of The Sleepless Empire, 2011
Skivbolag: Factor
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-12
Hemsida: www.unexpect.com

Ju fler kockar desto sämre soppa heter det ju så klatschigt. Kanske kan man göra en smidig omskrivning av det talesättet till ju fler genrer desto sämre platta.

Jag tippar rakt av att Montreals Unexpect valt sitt bandnamn för att de tycker att de är så fräsiga och oväntade som väver in varenda halvdan genre de kunde komma på i sin musik. ”Fables Of The Sleeplees Empire” är en orgie i långa låtar där black metal möter cirkusmusik och där det är mer buskis än opera, även om gruppen naturligtvis själva anser att det bör kunna kopplas ihop med den senare scenen.

Det är en helt sjövild platta som är så teatralisk att man storknar. Ni som minns Diablo Swing Orchestra har en bra riktningsvisare där, men det här är sju resor värre. Det burleska, det utstuderade och det konstiga har definitivt en roll att fylla i metal, men det får inte bli för mycket av det goda och det är precis vad det blir här. Det finns ingen röd tråd över huvud taget. Bara en massa staplande av konstiga partier som tillsammans bildar en minst sagt brokig helhet.

Oavsett hur oväntad man vill vara är det ett faktum att det sällan blir bra när man söker ett alldeles för udda uttryck och det är precis vad Unexpect gör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner