Joyzine.se


Recension - Live

Christian Kjellvander
Brunnsparken, Örebro
2006-08-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-15
Hemsida: www.christiankjellvander.com

Många satte nog picknickkaffet i halsen när Christian Kjellvander med band klev upp på scenen för att värma upp Winnerbäcks-publik. Förväntningar på vän popmusik kom snabbt på skam hos semesterfirande familjer, trendiga skjortsnubbar och bortkomna pensionärer.

Ärligt talat kan jag inte lasta någon som kände aversion när Kjellvander körde igång. Första låten handlar bara om skrän. Ett trumset vars virvel låter som en kakburk och en skramlig effektgitarr som alldeles för högt mixad såg till att dränka allt annat. Ljudteknikern fick genast ett och annat att tänka på med andra ord.

När ljudet väl ordnat upp sig blev det dock en betydligt trevligare historia. Ändå fortsatte minerna att vara något skeptiska hos dem som aldrig tidigare hört svårare musik än Winnerbäcks radiodängor. För även om Christian Kjellvander skriver gråtmilda popserenader har han en tendens att ständigt slå sönder dem med gitarrslakt och musikaliska vredesutbrott. Personligen tycker jag det lite arty anslaget är ganska befriande, även om Kjellvander använder det lite väl frekvent. Att Greta, 65, och Disco-Jonte, 26, inte fattar grejen har jag dock full förståelse för. Det känns som om Kjellvander gärna vill framstå som lite konstig i sammanhanget.

Styrkan i framträdandet är förutom några riktigt fagra poprefränger, sångarens countryanstrukna röst. Han sjunger förbannat bra och efter ett tag börjar leendena spricka upp till och med på de värsta skeptikerna omkring mig. Sedan tar han kanske lite väl mycket utrymme. Ett set med några låtar färre hade varit att föredra. I längden blir det nämligen lite enformigt, lite väl svårgreppbart. Publiken som ju trots allt kommit för att se Winnerbäck börjar skruva besvärat på sig. Med ett kortare framträdande hade Kjellvander kunnat lämna sina oinvigda åhörare med mersmak, snarare än funderingar på om det inte var dags för den egentliga idolen att spela snart.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Britta Persson
Christian Kjellvander (2008-05-31)
Christian Kjellvander (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner