Joyzine.se


Recension - Skiva

End Of Green
High Hopes In Low Places, 2010
Skivbolag: Silverdust Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-13
Hemsida: www.endofgreen.de

Det är märkligt med vissa band. End Of Green har hållit på sedan Luther var ung och landat prestigefyllda positioner på tyska albumlistor, ändå har jag aldrig hört talas om orkestern. Det blir extra märkligt när det visar sig att de dessutom gör riktigt kvalitativ musik.

Ställ deppiga gothrockare som HIM och Lacrimas Profundere i ett hörn och kommersiellt listlismande rockslynglar som Takida och Saliva i ett annat och End Of Green blir rummets mittpunkt. De lånar smakfullt mycket från båda lägren och lägger sedan till en gnutta energi, en gnutta dramatik och en gnutta egensinne.

End Of Green, från Tyskland, experimenterar nämligen med ett i grunden ganska simpelt rocksound där det depressiva pillerknaprandet går före ystra kärleksförklaringar, men de gör det med finess. De släpper in popmelodier och mörka stämningar på ett genomtänkt sätt och även när det drar åt balladhållet lyckas de hålla en luttrad recensents intresse uppe. I avslutande Starlight smälter jag rent av.

Det visar sig vara just så att End Of Green med sitt sjunde album får upp ögonen på en ny beundrare. Ibland är det rätt skönt att vara en inskränkt musikkritiker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner