Joyzine.se


Recension - Skiva

Bad Dreams Always
Another body murderer (7"), 2000
Skivbolag: Distortion Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-02-02
Hemsida: www.myspace.com/bdahate

Bad dreams always manglar fram fyra stänkare på den här sjuan av grön vinyl. Jag kan dock inte påstå att det är särskilt bra, det bästa är den härliga färgen på plattan.

Aggressiviteten är påtaglig när bandet från Fagersta drar igång och jag imponeras av det alerta trumspelet, men resten är det inte något vidare beställt med. Gitarrerna gnider på i en enkelspårig cirkel och jag tycker att samtliga melodier på plattan låter ungefär likadant. Kanske är det jag som är en dålig lyssnare, kanske är det bandet som inte förmått variera sig ordentligt.

Att låtarna är inspelade på vinyl passar inte min smak något vidare. Visst kan jag hålla med om att det är lite häftigt med vinylplattor, men ljudet blir sämre än på CD och det är opraktiskt att inte kunna hoppa mellan låtarna som man vill. På den här plattan är ljudet inget vidare och det blir lite svårt att höra nyanserna i manglandet. Sångaren grymtar långt fram i ljudbilden och även om han är arg är det inte speciellt spännande att lyssna på honom.

Låten K.I.R framstår för mig som något vassare än de övriga kompositionerna även om det inte är någon direkt fullträff det heller. Den här sjuan duger om man är på humör för att röja till snabb punk men det är knappast något man slänger på särskilt ofta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner