Joyzine.se


Recension - Skiva

Fall Of Serenity
Bloodred Salvation, 2006
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-09-05
Hemsida: www.fallofserenity.com

Blood Starts Running heter introtrudelutten på Fall of Serenitys fjärde fullängdare och frågan är om inte just den första, pianobaserade delen är det bästa den här skivan har att erbjuda. Inte för att jag skulle vilja påstå att ”Bloodred Salvation” är något hafsverk, snarare tvärtom, den är helt enkelt inte särskilt intressant. För att jag ska överväga att under en längre tid spisa tysk dödsmetall genom mina högtalare måste det finnas något som verkligen sticker ut, något säreget. Det finns det inte här. Känsla har fått ge avkall för teknik.

Visst finns det vissa ljusglimtar lite här och där, eller snarare malplacerade harmonier som för just den sakens skull sticker ut, men det räcker inte på långa vägar. Det är nog ingen slump att det tyska femmannabandet tidigare släppt en platta vid namn ”Grey Man’s Requium”. Grått var ordet. Apropå pianobaserade ballader, mycket välkommet dyker det upp ytterligare ett fint litet stycke halvvägs in i skivan, tyvärr bara för att efter knappa två och en halv minut brutalt brytas av för att ge plats åt mer menlöst dödsharvande.

Efter det andra pianostycket tar sig plattan ändå något. Raise Your Remorse har något så ovanligt som något som liknar en återkommande refräng. Overflowing Senses skulle nog rent av kunna uppfattas som ”catchig”, men på det stora hela gör dessa ingen egentlig skillnad. Jag är tveksam till att jag kommer att komma ihåg en enda ton när jag vaknar imorgon. Förmodligen efter en natt fylld av mardrömmar innehållandes smattrande baskaggar och growlande tyskar…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fall Of Serenity (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner