Joyzine.se


Recension - Skiva

Fall Of Serenity
The Crossfire, 2007
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: www.fallofserenity.com

”Jag gjorde byten inom laget, såg du inte det ska du inte ha det här jobbet!” dundrade fotbollstränaren Reine Almqvist upprört sedan hans lag (jag tror bestämt att det var Häcken) efter en rejäl plattmatch ramlat ur Allsvenskan och en reporter ställde den till synes självklara frågan varför inga byten gjorts under matchen. Samma princip tillämpar tyska melodeathgänget Fall Of Serenity som inför ”The Crossfire” gjort en intern rockad. Nu är det jag som är den stackars utpekade reportern. Jag hör nämligen ingen större skillnad sedan föregångaren ”Bloodred Salvation”. Vad skulle vara förändringen?

Tyskarna hamrar. Precis som senast jag hörde dem, tämligen stabil dödsmetall i den melodiösare skolan. Det är mycket crunch i riffen, västkustslingorna är med och produktionen är föredömligt smällfet. Inget nytt under solen alltså. Trots nya positioner för bandmedlemmarna låter ”The Crossfire” som ”Bloodred Salvation”.

Tio nya bitar att skaka skalle till för de redan invigda således. Jag nickar småförnöjt ett tag och tycker att det är kul att Sabina Classen (Holy Moses) gästar, men sen blåser den här releasen ganska snabbt förbi. Sätter någon på den starka riffmetallen diggar jag givetvis, men detta har gjorts så många gånger förr att det inte lämnar några djupare avtryck. Således hade byten inom laget, precis som i fallet Häcken, ingen större effekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fall Of Serenity (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner