Joyzine.se


Recension - Skiva

Skilla
Recall Tension, 2010
Skivbolag: Or Die Records
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-06-09
Hemsida: www.skillatheband.com

Det var bara ett halvår sedan Skilla släppte debuten "To Our Mums And Dads, Brothers And Sisters, Friends And Lovers" och nu kommer så uppföljningen. Att det spritter av energi och kreativitet i denna kvintett är inte svårt att fånga upp. Och de vill så mycket. En del av mig tycker det är så fantastiskt att det finns musiker som kastar sig ut, som vägrar slipa för mycket på sin intuition och omedelbara skaparlust, men en del av mig vill bara få stopp på det. Såga snälla stanna upp, tänk till, om ni bara vågade sikta skulle ni också kunna träffa rätt. För det blir bitvis jobbigt att lyssna på "Recall Tension". Det blir för intensivt, för många ord och för många intryck - och alldeles för lite plats för tanke.

Halvvägs in i deras sprättande indiepop, kantad av Nina Christensens opolerade röst och deras explosiva stråkar, pianon och körer, känner jag att vore detta plattans sista låt, vore det tystnad som följde detta, skulle jag se det som en befrielse. Men det är kanske då man ska börja lyssna. Det är då texterna börjar komma till dig och då du börjar uppskatta Skillas lek med melodier. Plattans starkaste låt kommer just där i slutet, då du precis börjat tvivla på om Skilla kan tagga ner. The Song Of A Heart i duett med Lars Lindquist är riktigt värd att höra. Nina och Lars kompletterar varandra ypperligt och historien de berättar är lätt att ta in - man får inte ge upp hoppet.

Och hopp finns det. Skilla borde mycket väl ha framtiden för sig. Jag skulle gärna ta del av deras galenskap live, men på skiva lyckas de inte lysa igenom. Jag önskar att de, som indiefolkpopskusinerna Gaby And The Guns gjort, inte bara nöjde sig med ett eget sound utan också tog sig tid att fokusera sina texter och melodier så de faktiskt kan bära deras kreativitet. Då har Skilla alla möjligheter att göra en hel sommar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records
Skilla (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner