Joyzine.se


Recension - Skiva

Eterna
The Gate, 2002
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-15
Hemsida: www.eterna.com.br

Det tycks som om Angra har öppnat dörren ut till resten av världen för brasilianska power metalband. Eterna är ett av de sydamerikanska band som blygt och försiktigt börjat utforska den europeiska marknaden. De kommer säkert att lyckas till viss del ty deras lättlyssnade power metal är på flera ställen riktigt tidsenlig. Det brister dock på för många punkter för att en kräsen lyssnare som jag ska skråla lyckligt.

Brasilianarna experimenterar för mycket och även om de är skickliga musiker blir det lite väl progressivt och flummigt på vissa ställen. Att arrangemangen dessutom är bombastiska och lite väl utsvängda passar inte min smak riktigt. Samtidigt som de hårfagra gossarna inte riktigt förmår prestera proffsig power metal saknas slagdängor som skulle kunna tilltala den riktigt kommersiella publiken (ni vet, glinen som onanerar till Hammerfall-planscher). Bandet ramlar således mellan två prydligt framställda stolar.

Amazing Shepperd är en sjukt bra ballad och skivans enda riktiga ljuspunkt. När det kommer till rent power metalmanglande räcker Eterna dock inte till. Antagligen vet de om det själva och antagligen är det därför de fyller ut musiken med progressiva inslag. Det blir en röra som varken är slagkraftig eller särskilt bra. Synthpåläggen låter dessutom rent ut av billiga.

Det är möjligt att Eterna kan bli något, men först efter ett par plattor till. Vid sidan av det vidunderligt skickliga fotbollslandslaget är det fortfarande bara Angra och Sepultura som stolt får vifta med flaggan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Anna Enkvist
Nilla Nielsen
Human Fortress (2008-01-01)
Eternal Tears Of Sorrow (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner