Joyzine.se


Krönika

Titelmatchen är inställd – publiken är de stora förlorarnaDet sägs att konkurrens är nyttigt. Att det sporrar lite extra, att man kämpar lite hårdare, lite mer.

Men ibland är konkurrens en dödsstöt. Det kunde visst i slutändan bara bli en vinnare. Titelmatchen med publiken som insats som var tänkt att utspela sig mellan den 27-29 juni är inställd. Peace & Love är inställd. Peace & Love är ett storslaget minne. Bråvalla har precis börjat bygga sina minnen. Kanske har Norrköpingsfestivalen många långa år framför sig. Kanske är första spadtaget till graven redan taget. Bara tiden kan utvisa detta.

Jag kan inte låta bli att tänka på alla tusentals (just idag 9000) personer som köpt biljett till P&L för att kanske för första gången bygga nya storslagna minnen för livet. Att få sitta vid ett sunkigt tält och planera vilka spelningar man ska se. Hur man ska smuggla in spriten, vem man ska hångla med.

Att kanske få se sina största idoler för första gången och kanske sista gången. Minnen som hann gå i kras innan de ens byggdes. Det är alltid tyvärr publiken, de som älskar mest som drabbas hårdast.

Så står nu Bråvallafestivalen och sprutar skumpa på kontoret? Jag hoppas inte det. Jag tror som sagt att konkurrensen varit nyttig. Den har skapat ett intresse och en nyfikenhet.

Så vad händer med alla fantastiska akter som skulle välsignat Borlänge under ett par dagar? Där i ligger den intressantaste frågan tycker jag. Kommer Norrköping att få en invasion från ett dödsbo i Dalarna? Två nya scener och femtio nya akter? Expandera innan man ens hunnit slå upp grindarna?

Nej ställ den där skumpan på kylning. Sträck fram en vänskaplig hand till P&L-arrangörerna och tacka för en god match och beklaga sorgen. Ge de som köpt biljett till Peace and Love en chans att få försöka smuggla in sprit och fyllehångla i Norrköping istället. Ge de personerna en chans att bygga drömmar och skapa minnen på ett gammalt flygbas-fält.

Då har vi fler vinnare än förlorare i denna tragiska historia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Ricky Holmquist 2013-05-28

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner