Joyzine.se


Recension - Skiva

Natalie Beabella
No te doy más, 2012
Skivbolag: El Sol Y La Luna
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-15
Hemsida: facebook.com/nataliebeabella

Med ett ursprung i Argentina och många års boende i Sverige ger sig Natalie Beabella i kast med något som ska föreställa en blandning av det latinamerikanska och det skandinaviska rent musikaliskt. Med kraftig slagsida åt det förstnämnda.

Det handlar om en ganska schizofren blandning av musikstilar, men där det latinamerikanska och svängiga tillåts ta störst plats. Med en viktig beståndsdel på listan över vad som saknas. Hettan. Passionen. För visst är det så att musik med intrikata rytmer, eldig spanska och uppfordrande blick ska brinna. Svetten ska spruta, dedikationen ska koka som om det inte fanns någon morgondag.

Natalie Beabella låter mest pliktskyldig. Vare sig hon öser på med spanska eller växlar över till engelska låter det lite mätt. Visst är rösten vacker och det råder ingen tvekan om att det är en duktig sångerska. Men jag saknar passionen.

Följaktligen känns hela skivan mest bara ganska onödig. Duktiga musiker och en god tanke till trots. Det blir inget vidare kul.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Magnus, 2012-09-24 23:18:24 (78.70.241.144)

Men gå och lägg dig. Att kalla det rasistiskt är att förminska allt som faktiskt är rasistiskt till ingenting. Du förlöjligar det så förbannat att du urholkar hela begreppet. Fokusera tankarna lite och använd huvudet, så ska du se att det ordnar sig. Det är kanske något generaliserande, fast mest tycker jag att det låter som att recensenten hade ÖNSKAT att det fanns mer hetta och passion i låtarna. Sen är det nog få förunnat att hitta hetta och passion på en svensk tacokväll...? Men som sagt, gå och lägg dig.

malin, 2012-09-24 09:10:01 (217.21.224.163)

gränsar det inte rasism när man utgår från att argentinsk musik alltid ska inehålla "hetta" och "passion"? Eller att "svetten ska spruta"? Jag har bott i Argentina i många år, och där finns ett djupt mörker och vemod, som jag tror att recensenten här inte vet att förstå - han verkar mest blanda ihop sydamerikansk musik med svensk tacokväll.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner