Joyzine.se


Recension - Skiva

Torchbearer
Death Meditations, 2011
Skivbolag: Vic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-24
Hemsida: myspace.com/officialtorchbearer

Jag hittar inte tråden. Torchbearer fortsätter konsekvent att mata ut någon sorts blandning av death och black metal, men den här gången lyckas de inte, ett samurajtema till trots, fånga mig.

Problemet är att det hela bara känns överlastat. ”Death Medications” framstår som en projektskiva där bandet inte kunnat välja bort vad som i deras egna ögon säkerligen varit riktigt fräsiga partier. Resultatet blir ett enda svårgenomträngligt mischmasch där låtarna inte alls tillåts få eget liv.

Jag kan plocka ut ett helt smörgåsbord av snygga grejer, vare sig vi snackar death, black, thrash eller rent av heavy metal från den här skivan. Det finns riktigt bra mangelpartier, det finns riktigt snygga riff och behövliga andningspauser, men tillsammans fungerar alla de här mustiga delarna inget vidare. Torchbearer bara manglar utan att greppa tag och då tappar jag snabbt intresset.

Där föregångaren ”Warnaments” hade några riktiga benknäckarhits är ”Death Medications” tyvärr mer jämngrå. Något som också går igen om man jämför de två skivornas omslag. Maken till trälig omslagskonst var det länge sedan jag såg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Christian Älvestam – Self 2.0
Torchbearer (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner