Joyzine.se


Recension - Live

We Are The Storm
Popadelica, Huskvarna
2010-05-01
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-02
Hemsida: myspace.com/wearethestormmusicWe Are The Storm har ett fräscht och intressant sound och en potentiell hitlåt i youtube-hypade I woke up to the bells. Vad de inte har är rutin och det är något som märks tydligt när de knyter ihop kvällen på Popadelicas minsta scen.

Flytet i en spelning avslöjar ganska ofta gröna liveband och det är precis vad som händer här. Mellan låtarna blir det långa avbrott där bandmedlemmarna nervöst tittar på varandra, där gitarrer stäms lite tafatt och det verkar som att ingen egentligen vågar ta tag i taktpinnen. Staffan Blomén försöker axla rollen som nonchalant frontman och gör det hyfsat, men det är ändå uppenbart att We Are The Storm inte har någon riktigt genomtänkt tanke bakom sitt liveframförande.

Med det sagt ska jag förstås också i ärlighetens namn tillägga att det är en anmärkning som man inte kan råda bot på utan att spela mycket live och skaffa sig rutin. Något som jag är övertygad om att den här Uppsalaensemblen kommer att göra. De är bara i början på en lovande karriär fylld av spelningar, var så säkra, och med spelningarna kommer självsäkerheten och det potenta liveagerandet också att infinna sig.

När We Are The Storm lirar låter det nämligen, lite väl falsk körsång till trots, riktigt bra. Den postrockiga prylen har potential att växa till något större och i bitar som The ocean och Shoreline hittar herrskapet en nerv som tilltalar. En nerv som knappast beror på att de är sju pers i line-upen. Det är omständigt och klumpigt och med tanke på hur låtarna byggs upp är jag fullt övertygad om att de hade kunnat göra precis samma grej med flera medlemmar färre.

Att det är nämnda youtubehiten I woke up to the bells som gör att det strömmar till en hel del extra publik mot slutet är uppenbart och från den har We Are The Storm något att bygga vidare på. Då kan det här bandet bli något riktigt stort.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival
We Are The Storm

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Nikis, 2010-05-03 19:49:38 (90.229.140.62)

Är det inte just osäkerheten, blygheten och den icke-perfekta sången som gör att det är så underbart att se denna typ av band? Här finns inte något genomtänkt upplägg utan bandet gör bara det som de är bäst på - att framföra sin musik.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner