Joyzine.se


Recension - Live

Children Of Bodom
Metaltown, Göteborg
2009-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: www.cobhc.comFestivalformatet är som klippt och skuret för Children of Bodom. En kortare speltid innebär nämligen att de måste skära ner på onödigt trams som de annars gärna fyller ut sina konserter med. Ni förstår att jag syftar på solodueller mellan bandledaren Alexi Laiho och keyboardisten Janne Wirman och dylika upptåg ovärdiga ensemblens käcka metal.

På Metaltown är det således bara en välsammansatt låtcocktail som serveras och hade det inte varit för att ljudet är så löjeväckande lågt att det knappt går att beskriva i ord hade det kunnat bli en riktigt maffig spelning. Men nu blåser flera av de riktigt fina låtarna bort med vinden som letar sig fram över piren och ljudteknikern vägrar strikt förmanad av miljö- och hälsoskyddskontoret ihärdigt att ratta upp volymen. Det är synd för Laiho och company tycks vara på ett särdeles gott spelhumör och kostar till och med på sig att flörta med Europe och nyligen avlidne Michael Jackson (Wirman och hans tangenter båda gångerna). Det är på gränsen till det där utstuderat klämmiga som jag är så glad att vi slipper under den här konserten, men klarar sig utan att det blir töntigt.

Sedan kan man förstås alltid fråga sig varför en eminent dänga som Needled 24/7 lämnas utanför setlistan till förmån för andra inte fullt lika intressanta låtar, men när Laiho knyter ihop det hela med en aggressiv version av Hatecrew Death Roll är jag inte den som klagar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Black Label Society
Metaltown 2009
Children Of Bodom (2011-01-01)
Children Of Bodom (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner