Joyzine.se


Recension - Skiva

Children Of Bodom
Relentless, Reckless Forever, 2011
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-07
Hemsida: www.cobhc.com

Ibland tar bensinen slut. Jag trodde att så var fallet för finska stjärnorna Children Of Bodom efter senaste albumet ”Bloddrunk” som landade 2008. Det var en skiva som förvisso fick ganska god respons (för sakens skull så som det brukar vara med framgångsrika band), men som i sanning var det sämsta gruppen klämt ur sig. Den visade prov på en ganska tydlig stagnation.

Men någon början på en brant utförsbacke var den uppenbarligen inte. I och med ”Relentless, Reckless Forever” återhämtar sig gänget, anlett av gitarrhjälten Alexi Laiho, över förväntan. Man har hittat tillbaka till sin hårda, men samtidigt melodiösa formel där den musikaliska ekvilibrismen tillåts flöda fritt. Det statiskt trista från föregångaren är borttvättat.

Därmed inte sagt att det är någon superplatta. Children Of Bodom är även här långt ifrån storformen. Den melodiska självklarhet, den ettriga leveransen och de givna refrängerna som fanns på gruppens magnum opus ”Hate Crew Deathroll” lyser här med sin frånvaro. Det är stabilt och snyggt, som upplagt för att sälja en jäkla massa enheter, men utan givna Bodom-hits.

Så nog har bensinen, om inte tagit slut, så i alla fall börjat tryta ordentligt för gruppen som i och med det här släppet är uppe i sju studiofullängdare. En sådan sak som att bonusspåret, en cover på Eddie Murphys klassiker Party All The Time, känns som det friskaste spåret är ett tecken så gott som något på detta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalarrangörerna reflekterar
VINN biljetter till Children Of Bodom
Children Of Bodom (2003-01-01)
Children Of Bodom (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner