Joyzine.se


Recension - Skiva

Children Of Bodom
Hate Crew Deathroll, 2003
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-13
Hemsida: www.cobhc.com

Jag måste erkänna att detta är min första kontakt med dessa finnar. Deras namn har länge legat och fladdrat långt bak i min skallbas, men av någon anledning har jag fått för mig att de varit ett mediokert heavy metalgäng. Det är dock väldigt långt ifrån sanningen även om en hel del heavy metalriffande förekommer här och var. Dessa hurtiga riff blandas upp med mjuk death metal, en gnutta thrash och en hel del experimenterande med keyboard och industriella ljud.

Sanningen är den att ”Hate crew deathroll” är en så ojämn skiva att det nästan är overkligt. Vissa stunder är den så fantastiskt bländande att jag nästan får orgasm, men samtidigt är dalarna outgrundligt djupa. Anledningen stavas kort och gott midtempo. Bastubadarna har en fäbless för att gå ner i tempo och försöka vara tunga och episka. Det fungerar inte för fem öre. Det är när bandet trampar gasen i botten och verkligen öser jag älskar dem.

I de snabba styckena lyckas Alexi Laiho med anhang förena rens, melodikänsla och aggression i en oslagbar symbios. Needled 24/7 och titelspåret är så fenomenalt bra låtar att jag rekommenderar att köpa skivan bara för dem. Eller ja, i alla fall ladda ner dem som mp3. Olyckligtvis utgör de sega söllåtarna större delen av skivan och av dem är det bara melodistarka Bodom beach terror som fungerar fullt ut. Dessutom masturberas det lite väl mycket för min smak med otaliga solon i både tid och otid.

Trots att nackdelarna är fler än fördelarna med den här skivan kan jag inte ens tänka på att såga den. När det stämmer fungerar det till 110% och då är jag såld. Tag fasta på de snabba och brutala bitarna nästa gång!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2009
One Man Army And The Undead Quartet
Children Of Bodom (2011-01-01)
Children Of Bodom (2009-06-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner