Joyzine.se


Recension - Live

The Ark
Where The Action Is, Göteborg
2011-06-28
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2011-06-29
Hemsida: www.thearkworld.com

Jag har aldrig förstått mig på grejen med avskedsturnéer. Allt som oftast så tar det max två-tre somrar så är banden tillbaka och vinkar adjö till publiken ännu en gång. Men samtidigt kanske det har en poäng då bandet kan lägga alla nya låtar åt sidan och bara koncentrera sig på att spela det som publiken verkligen vill ha, det vill säga de gamla hitsen.

Och The Ark har ett starkt låtmaterial, det råder det ingen tvekan om. Låtarna som framförs lockar många till allsång, speciellt bland nostalgikerna i 30-årsåldern, som lyssnade långt innan Melodifestivalsuccén var ett faktum. Då The Ark fortfarande var ett relativt ungt band och innan det höga hårfästet löste inträde bland vissa av medlemmarna.

Men jag kan inte låta bli att tycka att showen blir lite väl regisserad. Helt enligt manus ska det vara minst två klädbyten och fjädrar bakom halsen på Ola Salo, som dessutom inte verkar få upp blixtlåset på tröjan. Och handlar inte It Takes A Fool To Remain Sane precis som de säger om att våga sticka ut och inte följa det gamla mönstret?

Men jag ska inte vara för hård, för det är som sagt en avskedsturné och inget annat och trots att de flesta i publiken mest väntar på Coldplay tror jag nog Ola och arkarna kan vara nöjda när de går av scenen efter ett lyckat jobb.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Emma Svensson
The Ark (2004-01-01)
The Ark (2007-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner