Joyzine.se


Recension - Skiva

Noein
Infection.Erasure.Replacement, 2013
Skivbolag: Klonosphere
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2013-07-17
Hemsida: www.noein.fr

Det här med att nämna könsfördelning är väl big no-no i dagens Sverige men lite reagerar en på att ett svintungt band som Noein består till två femtedelar av kvinnor. Även om den ena, klichéerma troget, står för sången.

Efter två instrumentala intron kommer pansarvagnen Born To Resist och manglar högtalarna sönder och samman. Catchy refränger och melodier gör att musiken måste jämföras med Arch Enemy's, men vi snackar större experimentlusta och en frontkvinna som får Angela Gossow att låta som Amy Diamond. Destroyed By Fear är en perfekt blandning av ödesmättnad, old school-döds med tillhörande grisljud och briljanta ultrahastighetsriff. Äntligen ett band som vet hur man tar allt som At The Gates lade grunden till och gör något eget av det.

De instrumentala andningspauserna döpta efter albumtitelns tre coola ord borde mycket riktigt suddas, alternativt bytas ut. Att sista låten heter The End måste vara ett förlåtligt nybörjarmisstag. Bortsett från detta finns bara ett irritationsmoment kvar - att tjejerna bär kläder som ser ut som en blandning mellan Tim Burton och Sailor Moon på promobilderna är pinsamt. Sluta spela det där mossiga kortet och ge mig ett genombrott!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner