Joyzine.se


Recension - Demo

LO-FI For Dummies
Fuck IT
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-20
Hemsida: -

Man kan verkligen säga att gruppen lever upp till det coola bandnamnet, det här är naket, avskalat och har så mycket lo-fikänsla man kan framkalla. Den lite lätt svårdefinierade popen glider fram som i en allt mer tätnande dimma och det är ytterst svårt att skymta referenspunkterna. Efter moget övervägande har jag dock kommit fram till att LO-FI for dummies låter som en smältdegel av R.E.M, Soundtrack of our lives, Simon & Garfunkel och John Frusciantes flippade sologrejer.

Det måste dock sägas att detta demoband aldrig ens är i närheten av att nå upp till de nämnda storheternas standard. Låtarna är på tok för sega och intetsägande, det blir mest som ett bakgrundsskval. När jag lyssnar svävar jag nästan omedelbart iväg i egna tankar och kommer efter en stund på mig själv med att jag inte kommer ihåg ett dyft av vad jag hört. Det krävs hundraprocentig koncentration och sådant är aldrig bra.

På något sätt känns det som om bandet vill framstå som lite mystiskt och då inte bara med tanke på den undanglidande musiken. Skivkonvolutet saknar information om bandmedlemmarnas namn, det står ingen adress och jag fick inte med något följebrev. Eller har jag supit bort det? Jag kommer inte ihåg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner