Joyzine.se


Recension - Live

Niki & The Dove
Popadelica, Huskvarna
2011-05-07
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2011-05-09
Hemsida: myspace.com/nikiandthedove

Lite av tjusningen när man är på festival är att ta en rövare, att gå och se band som man på förhand inte vet så mycket om. Ibland blir det mest en axelryckning (det blir aldrig några besvikelser eftersom dessa bygger på just raserade förväntningar), ibland blir man upprymd och ibland hamnar man i extas. Niki och hennes duva försätter mig inte i extas, men förgyller helt klart min upplevelse av Popadelica 2011.

Stigande ålder har fört med sig, förutom allehanda krämpor, ett alldeles för segregerat minne. Delarna samarbetar dessutom väldigt dåligt. För visst inser jag att jag hört namnet Malin Dahlström förut (The Dora Steins, Disdishdance, Midair Condo) när jag frenetiskt bläddrar i programbladet efter giget. Och visst har jag hört den avslutande DJ, Ease My Mind förut, låten tog ordentlig skruv i höstas och jämförs ideligen med prominenta akter som Hot Chip och yviga Florence & The Machine (vilket förstås också förklarar att just nämndas hemetikett, brittiska Moshi Moshi, snabbt tog tillfället i akt).

Så visst finns det muskler bakom Niki och hennes duva. Däremot är Parketten, scenen där spelningen äger rum, lite för stor - två personer försvinner gärna bort i kamp mot ren yta. Spelningen når ändå en respektabel och godkänd feel-good-nivå, kanske hade det hela kunnat plockas upp ytterligare en nivå med lite senare speltid och trängre lokal, men allt som allt måste Niki & The Dove ändå ses som en rövare som gick hela vägen hem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2011

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner