Joyzine.se


Recension - Skiva

Hope To Find
Still Constant, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-02
Hemsida: www.hopetofind.net

Turkiet är ett tämligen oskrivet blad i min musikaliska kunskapsbok. Mina associationer sträcker sig till några halvdana Eurovisionbidrag och inte så mycket mer. Hope To Find vill visa att turkarna kan så mycket mer.

Men jag är tveksam till att det här gänget är rätt män att göra reklam för den turkiska musikscenen. Dels för att den progressiva rock de saluför knappast är någon lätt biff att ta till sig, dels för att de inte är några direkt fantastiska musiker. Inte dåliga, men heller inte så bländande som man nästan måste vara om man ska kunna göra just det progressiva rättvisa.

Från rena metalflirtar till regelrätt funk böljar Hope To Find fram och tillbaka. De plockar russinen ur den etablerade progrock-kakan och visar tydligt att de har gjort sin läxa. Problemet är bara att de låter som ivriga efterapare snarare än några som gör det egna av musiken och där någonstans mellan det härmande och det halvtaffliga tappar jag intresset för turkarna. De har en viss potential, men visar sig inte från sin bästa sida på ”Still Constant”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner