Joyzine.se


Recension - Skiva

Versant
Heartbeats EP, 2010
Skivbolag: Versant Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-01
Hemsida: versantmusic.com

Kanske gjorde trumslagaren Richard Ankers rätt trots allt. Ingen av er missade väl historien där Andy A buttert lämnade Melody Club i samband med beskedet att de skulle ställa upp i ytlighetens förlovade tävling Melodifestivalen och Ankers i samma veva passade på att lämna Versant för att istället återansluta till Växjö-gänget på väg rakt in i det direktsända karnevalståget? Bakom sig lämnade han egensinnighet, framför sig såg han nationell mainstreampublicitet.

Det finns många poänger i det där med att vända det folkligt inställsamma ryggen och satsa på sitt eget, det originella, det som hjärtat säger. Men ska det fungera krävs det att det där egna också är intressant och det är där jag hittar haken med Versant och därmed också tänker tanken att Ankers nog gjorde rätt som valde ytligheten trots allt. I teorin är Versant från Vänersborg ett givet val, men jag kan inte höra argumenten på ”Heartbeats EP”.

Carah Faye Charnow, med ett förflutet i Shiny Toy Guns, har en så väl bra som spännande stämma och det är helt rätt att bygga upp hela bandet kring henne. Men låtmaterialet lämnar betydligt mer att önska. Släpig rockmusik som ena stunden känns lite Kent-ig för att nästa glida in i något som närmast kan liknas vid ett Lambretta på valium hade kunnat funka, men gör det inte här. Det synthiga blir för oengagerat och de riktigt starka melodierna uteblir.

Om det var precis det som Ankers kände eller om det bara var några extra dollares i plånboken som talade kommer vi säkert aldrig få veta. Lika mycket som framtiden kommer att få utvisa om valet han gjorde var rätt eller inte. Men efter att ha umgåtts en stund med ”Heartbeats EP” kan jag faktiskt inte klandra honom för valet. Jag hade nog gjort precis likadant själv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner