Joyzine.se


Recension - Skiva

Jesper Med Vänner
Vänskapsband, 2011
Skivbolag: Dikotomi Produktion
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-18
Hemsida: www.jesperkarlsson.se

Jesper med Vänner spelar, enligt dem själva, visor, pop och rock i en välbalanserad röra och ”Vänskapsband” är debutalbumet. Det är alltså med en uppsjö av vänner som frontmannen Jesper Karlsson har snickrat ihop detta. En gång i tiden sjöng Beatles ”I get by with a little help from my friends”. Tyvärr räcker det inte riktigt hela vägen fram för Jesper, trots den hjälpande handen från vännerna.

Detta debutalbum ger intrycket av att vara en skapelse av någon musikklass på en av landets folkhögskolor, där ambitionen till att nå ut till fler än folkhögskoleeleverna verkar ha gått förlorad någonstans mellan reptillfällena.

Det är tralligt och glatt men känns snarare jobbigt än lättsamt att lyssna på. Den bitvis fina lyriken tar stor skada av att den framförs med väldigt underlig, gnällig och nasal sångröst. Men det mycket riktigt sant det som bandet säger, detta album är en välbalanserad röra. En röra som låter som något en ny, jobbigare och mer visorienterad Per Gessle skulle kunna trolla fram ur rockärmen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner