Joyzine.se


Recension - Skiva

Sold Out
Prescription, 2011
Skivbolag: Lockjaw Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-29
Hemsida: myspace.com/soldoutpunks

I konvolutet skriver finnarna ”lyrics” istället för sång. Kanske i ett försök att slippa ta ansvar för de anskrämliga sånginsatser som förstör vad som hade kunnat bli en riktigt intrikat hardcore-ep.

Musikaliskt är Sold Out nämligen inte alls oävna. ”Prescription” är fyra låtar där aggressiv hardcore vävs ihop med svävande slöjor av atmosfär som inte står post-rockscenen långt efter och där d-takten tillåts piska liv i slumrande lyssnare. Det är en juste brygd som sprakar och lever.

Men så tar Tuomas Mikola ton och spränger hela luftslottet. Han skriker okej, men sånginsatsen är så anskrämlig att det inte går att bli annat än irriterad. Varför står du där och sjunger sönder bra låtar din förbannade klåpare? Hans bandkompisar till körsångsklåpare står honom inte långt efter och det som hade kunnat bli så fint blir så fult bara för att finnarna försöker sig på något som de inte behärskar.

Men så konstaterar bandet också att ska man göra alternativ musik på allvar gäller det att vara alternativ på riktigt och då kommer alla inte att gilla det. Kanske ingår regelrätt spunksång i det konceptet, vad vet jag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner