Joyzine.se


Recension - Skiva

Christian Björklund
Silverklockor (CDs), 2008
Skivbolag: VisionBee
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-24
Hemsida: www.christianbjorklund.se

Det är förstås inte särskilt kul att komma med en rejäl sågning på självaste julafton, men det kan inte hjälpas. Ska man prompt ge sig på att spela in en ny jullåt får man allt se till att den är laddad med lite juligare stämning än vad Silverklockor är.

Nu framhåller artist och bolag förvisso att just den här singeln, hämtad från julskivan ”Julens Stjärna” inte är en regelrätt jullåt och handlar mer om att man ska dela med sig än att det är jul här i vårt hus. Samtidigt är det högre syftet, att hjälpa svältande barn i Thailand, fint, men det gör inte den här låten till någon höjdare.

Med högtravande sång och en plakatmässig text gör Christian Björklund snarare sitt till för att kvadda julefriden. Han låter som en halvtaskig Peter Jöback från soundtracket till en bortglömd Disneyfilm och hur nobelt hans syfte än må vara är texten så där pretentiöst gravallvarlig att det knappt går att ta den på allvar.

Samtidigt är arrangemangen uppbyggda så att de på alla möjliga vis ska kunna tolkas som just juliga och när allt detta frontalkrockar med vartannat uppstår bara en enda stor smak av mättnad. Om det här är vad man får tillbaka för att skänka pengar till behövande barn ger jag dem hellre till en girig musikbransch i utbyte mot något som låter bra. Sorgligt men sant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner