Joyzine.se


Recension - Skiva

Headhunter
Parasite of society, 2008
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-09
Hemsida: www.official-headhunter.com

Så Schmier återförenade sitt gamla gäng Headhunter för att lira…gubbtrött fulthrash. Inte för att jag är något gigantiskt Destruction-fan, men den orkestern har i alla fall en bunt gedigna låtar att skryta med. Förväntningarna är därför betydligt högre ställde på comebackplattan från Schmiers andra orkester. Det är förväntningar som aldrig ens är i närheten av att infrias.

”Parasite of society” är kort och gott trist gubbthrash som lider av en vilja att dessutom vara rock n’roll och heavy metal. På samma gång. Resultatet är ett surt avkok på avlagrade riff och Schmier sjunger utan den där elakheten som gör Destructions thrash så särpräglad. Tamt är ordet som utmärkt ringar in hans ansträngning här.

Särprägel är annars något som vi borde tala mer om. Ska man återförena ett gammalt band som inte gjort väsen av sig på 14 år måste man ju någonstans tycka att det faktiskt står ut ur mängden och behövs igen (nåja, det kan vara en sinad kassakista som ligger bakom också). Materialet på den här plattan säger något helt annat. Det är inte särpräglat för fem öre och till tio tolftedelar väldigt anonymt. Det mesta låter exakt likadant och de två låtar som sticker ut är covers (Judas Priests Rapid fire och Skid Rows 18 and life).

När Schmiers namn står på etiketten har man rätt att förvänta sig så oerhört mycket mer än det här. Möjligen kan de som sydde fast Headhunter-patchar på jeansvästarna i början av 90-talet uppskatta ”Parasite of society” av rent nostalgiska anledningar. För alla andra är den här skivan bara slöseri med tid och med pengar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner