Joyzine.se


Recension - Skiva

Mindead
Controlling the Tides, 2015
Skivbolag: Bleeding Nose Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2015-02-10
Hemsida: www.mindead.com

Mindead har inget originellt att komma med, vare sig det gäller musikaliskt eller det ordvitsiga bandnamnet. Däremot kommer den tyska orkestern dragande med kompetent låtskrivande som jag har svårt att värja mig mot.

Modern metal har blivit ett epitet som kan betyda lite vad som helst. När jag plockar fram just den beskrivningen i ämnet Mindead handlar det om en fläskig variant av muskelmetal som bär tydliga spår av USA. Vi kan tala om ett betydligt mysigare Devildriver eller ett mer mangligt Godsmack. Långa stunder tycker jag mig kunna dra ganska tydliga paralleller mellan Mindead och Dry Kill Logic dessutom.

Tyskarna handskas med sitt fläsk på ett så genomtänkt och varierat sätt att hela ”Controlling the Tides” blir intressant. Inte bara några enstaka låtar, utan skivan som helhet. Det är ett kvalitetsbetyg som heter duga.

Dessutom tvekar de inte att vandra lite utanför de gängse ramarna och blandar och ger med stycken som andas ren grunge. Därför känns smörballaden Standing in Line som dyker upp mot slutet av plattan högst relevant.

När germanerna dessutom lyckas med konststycket att göra en manglig cover på Nine Inch Nails Hurt (som väl alla trodde att Johnny Cash skulle vara ensam om att lyckas tolka på ett överväldigande sätt?) som låter riktigt, riktigt bra är betyget i hamn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner