Joyzine.se


Recension - Demo

Plutonium
Wind of change
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-31
Hemsida: www.plutoniumsite.com

Med ett noise-anstruket titelspår titulerat likadant som Scorpions gamla snyftare och en öppningslåt (Introducing the dominance) som hämtad från Mayhems bespottade ”Grand declaration of war” borde det vara som upplagt för succé. Speciellt när gänget har vassa låttitlar som Where dead children feeds the streets och World wide vulture och på sina bara knän dyrkar bortgångne ikonen Quorthon (Bathory).

Men trummaskins-black metal är tyvärr aldrig särskilt roligt, vare sig man har goda förutsättningar eller inte. Plutoniums ljumma black metal tappar all udd när en lamt programmerad fejktrummis lirar plastigt midtempo eller rensar mekaniskt. De goda riff som finns går förlorade i den styltiga ljudbilden och hela kalaset känns inget vidare angeläget.

Den depraverade människosyn som trion ger uttryck för i sina texter går till viss del igen i den platta produktionen. Så långt allt rätt, även om det nog är på ett helt annat sätt än vad bandet hade velat. Men Plutonium vill nog låta betydligt mer våldsamt och ont än vad de i själva verket gör. Det finns intentioner i vissa av låtarna, inte minst World wide vulture, men allt som oftast blir det dock lite Kalle Anka-stämpel på det hela. Det är industriell black metal som mest låter lite töntig.

Uppenbarligen finns det dock dem som tror på Plutoniums pryl. Trion har nämligen ritat på ett kontrakt med Khaoz Star Records och fullängdsdebuten ”One size fits all” lär snart vara i antågande. Det ska bli ytterst intressant att se hur gänget presenterar sig i en något mer påkostad produktion än vad ”Wind of change” har att erbjuda. Det verkar dock som om sättningen med den mekaniske trummisen är intakt. Det får mig att ana oråd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner