Joyzine.se


Recension - Skiva

Linnea Olsson
Ah!, 2012
Skivbolag: Götterfunk Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-28
Hemsida: www.linneaolsson.net

Sångerskorna som spelar in sval, svävande, lite bitterljuv popmusik är många. De som gör det ackompanjerade enbart av sitt eget cellospel är obefintliga. Fram till nu. Linnea Olsson gör egentligen inget krångligt på sin debut ”Ah!”, men ändå känns det smått genialiskt.

Hon har musicerat sedan unga år, hunnit med att turnera och kompa artister som Ane Brun och Frida Hyvönen (damer som mycket väl stämmer in på den första beskrivningen i den här recensionen) och nu var det slutligen dags att ta ett kliv på egen hand. Ett stort kliv visar det sig.

Upplägget är enkelt. Linnea Olsson spelar cello och sjunger så själfullt att jag får rysningar. Greppet att plocka bort de vardagliga poparrangemangen och istället låta sig ackompanjeras av sitt eget cellospel allena är lysande. Nydanande. Det skänker en dramatik till låtmaterialet som är hänförande.

Det är just det som är storheten med ”Ah!”, att i grunden enkel popmusik förenas med, förvisso avskalade, men ändock orkestrala inslag som skänker så väl pampighet som dramatik. Det är en snygg mix och den tilltalande sångrösten där ovanpå är den extra lilla kryddan.

Hade Linnea Olsson bara matat in några fler melodier med hitpotential likt singeln Dinosaur hade det här varit en given fullpoängare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner