Joyzine.se


Recension - Demo

Core
Demo 05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-16
Hemsida: www.core-web.tk

Norska Core är inte bara riktigt duktiga instrumentalister. De verkar dessutom ha ett väldigt bra hum om vad de ska göra för att mejsla fram ett karakteristiskt sound. På ”Demo 05” bjuder de på precist mangel av väldigt hög klass. Så väl brutalhårt som medryckande.

Någonstans mittemellan Fear Factory och Pantera, det är där vi finner Core. Med mer värme än skräckfabrikens kyliga ljudbild, men ändock med samma överkörande rättframhet och meckiga låtbyggnationer. Den kompromisslösa attityden och energin är helt och hållet i paritet med hur Phil Anselmo och company lät under sina glansdagar. Lägg till det lite udda rytmer, som jag närmast härleder till Västerås Seventribe, och ni har ett slagkraftigt sound.

Vad Core står för är en primal energiurladdning. Ärlig metal när den är som bäst. Hade det inte varit för lite setningsproblem – basist och trummis har nyligen lämnat truppen – hade ett skivkontrakt förmodligen legat påskrivet och klart. En så här bra crossover mellan death metal, thrash och fet machoattityd förtjänar att nå ut till så många som möjligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Pray For Locust
Hardcore Superstar (2008-06-27)
Hardcore Superstar (2008-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner